bilreservdelar webbshop
  • Registrera dig  |  
  • Kontakta oss  |  
  • Villkor och bestämmelser  |  
Kundservice:
Auto-delar.se - Hotline und Support.
Måndag–fredag: 8.00–23.00, lördag: 8.00–18.00
Säker shopping till låga priser
Enormt utbud
Snabb leverans

Reservdelar enligt komponent Tändstift

Reservdelar bil: Tändstift

hitta Tändstift : välj din biltillverkare

Tändstift är en komponent i en förbränningsmotor som antänder den gasblandning som finns i förbränningsrummet; dels vid drift av Ottomotorer och dels vid start av gasturbiner och jetmotorer. Antändningen sker medelst en elektrisk gnista mellan tändstiftets elektroder. Ska ej förväxlas med glödstift som används i dieselmotorer när kompressionen inte höjer temperaturen tillräckligt vid kallstart. Detta är den komponent som startar själva förbränningen är ett tändstift monterat i cylinderhuvudet.

Tändstiftet har två elektroder. När en hög spänning läggs på, så joniseras gasen mellan elektroderna, en stark ström uppstår varvid jonerna kraftigt upphettas. D.v.s. en gnista bildas så att förbränningen av bränslegasen påbörjas. Normalt har man bara ett tändstift för varje cylinder. Man kan dock ha två stift av två skäl: Dels för att öka tillförlitligheten hos till exempel flygmotorer. Dels för att starta flera flamfronter så att förbränningen i hela cylindern går snabbare till exempel vid högvarviga racermotorer. Tändstiftet består av en gängad stomme av metall som skruvas fast i förbränningsrummet. Den består också av en tätningsbricka av mjuk metall. Kräver ett bestämt åtdragningsmoment för att ge god värmeavledning. Dessutom består den av sidoelektroder av nickelstål. Från vanligen en, upp till undantagsvis 4 stycken, fästa i stommen. Flera gnistgap ger säkrare gnista och används i vissa flygmotorer. Alternativt kan flera tändstift användas för att ge en säker antändning förutom snabbare förbränning. Till sist så har den också mittelektroder, innerisolatorer, ytterisolering, resistans samt anslutning. Den består av många olika delar och en eller flera av dessa kan skadas så att du måste byta ut tändstiftet.

Precis som alla andra delar i ditt fordon så slits allt med tid och användning och därför ska du alltid investera i högkvalitativa bildelar, även delar som tändstift, via oss eftersom vi har inte bara prisvärda delar utan vi bjuder också på frakten och vi skickar varorna mycket snabbt. Vi har ett stort utbud av fordonsdelar från alla möjliga märken och deras alla möjliga olika modeller. Kom därmed ihåg att alltid kontrollera och diagnostisera ditt fordon regelbundet efter slitage och skador som eventuellt kan uppstå i samband med långvariga påfrestningar från fysiska krafter, tryck, temperaturer, fuktighet, friktion, främmande objekt och så vidare.

Köp Distributör rotor beställ billigt
Köp Fördelare beställ billigt
Köp Tändkabel beställ billigt
Köp Tändmodul beställ billigt
Köp Tändspole beställ billigt
Toppsäljare