bilreservdelar webbshop
  • Registrera dig  |  
  • Kontakta oss  |  
  • Villkor och bestämmelser  |  
Kundservice:
Auto-delar.se - Hotline und Support.
Måndag–fredag: 8.00–23.00, lördag: 8.00–18.00
Säker shopping till låga priser
Enormt utbud
Snabb leverans

Reservdelar enligt komponent Lambdasensor / lambdasond

Reservdelar bil: Syresensor

hitta Lambdasensor / lambdasond : välj din biltillverkare

En lambdasond är vanligtvis placerad i en förbränningsmotors grenrör och känner av syrehalten i avgaserna. Även kallad syresensor. Systemet utvecklades av Robert Bosch GmbH och användes första gången i Volvo 240 på USA-marknaden. Själva värdet lambda avser -blandningen, viktmässigt. Eftersom den optimala luftbränsleblandningen varierar mellan olika bränslesorter är värdet normerat på så vis att 1,0 betyder optimal blandning. Ökas mängden luft i förhållande till bränslet (snålare blandning) är detta värde större än 1, för rikare blandning (mer bränsle) är värdet mindre än 1.

Lambdasonden genererar själv en spänning mellan 0 och 1 volt i samband med den kemiska processen som uppstår mellan ädelmetallen i sonden och gaserna i avgaserna. Det finns även lambdasonder med titanelektrod som avger en spänning mellan 1 och 5 volt. De flesta lambdasonder har också en förvärmare som värmer upp lambdasonden så att funktionen kommer igång så snabbt som möjligt. Lambdasonden är en viktig komponent i alla moderna bensinmotorer med elektronisk bränsleinsprutning. Signalen från sonden registreras av ett reglersystem som från denna information tar beslut om att öka eller minska bränsletillförsel. Den exaktare bränsleluftblandning som lambdasonden bidrar till är en förutsättning för att katalysatorn ska kunna jobba effektivt. Se till att din lambdasond fungerar som den ska för att kunna få korrekta värden av syrehalten eftersom detta behövs för att du ska få den optimala luftbränsleblandningen annars kanske du förbrukar mer bränsle än nödvändigt och det är inte ekonomiskt, särskilt inte vid dessa tuffa ekonomiska tider som vi har just nu i människans historia.

Precis som alla andra delar i ditt fordon så slits allt med tid och användning och därför ska du alltid investera i högkvalitativa bildelar, även delar som lambdasond, via oss eftersom vi har inte bara prisvärda delar utan vi bjuder också på frakten och vi skickar varorna mycket snabbt. Vi har ett stort utbud av fordonsdelar från alla möjliga märken och deras alla möjliga olika modeller. Kom därmed ihåg att alltid kontrollera och diagnostisera ditt fordon regelbundet efter slitage och skador som eventuellt kan uppstå i samband med långvariga påfrestningar från fysiska krafter, tryck, temperaturer, fuktighet, friktion, främmande objekt och så vidare.

Köp Central ljuddämpare (resonator) / främre ljuddämpare beställ billigt
Köp Förgreningsrör / grenat avgasrör beställ billigt
Köp Huvudljuddämpare / ljuddämpare beställ billigt
Köp Katalytisk omvandlare / katalysator beställ billigt
Köp Turboladdare / laddningskompressor beställ billigt
Toppsäljare