bilreservdelar webbshop
  • Registrera dig  |  
  • Kontakta oss  |  
  • Villkor och bestämmelser  |  
Kundservice:
Auto-delar.se - Hotline und Support.
Måndag–fredag: 8.00–23.00, lördag: 8.00–18.00
Säker shopping till låga priser
Enormt utbud
Snabb leverans

Reservdelar enligt komponent Huvudljuddämpare / ljuddämpare

Reservdelar bil: Slutdämpare

hitta Huvudljuddämpare / ljuddämpare : välj din biltillverkare

Slutljuddämparen är den bakre delen av avgassystemet. Det buller som genereras av bilen bestäms av slutljuddämparen, så denna del är traditionellt viktig. Byte av slutljuddämpare kan avsevärt påverka buller hos bilen utan att kräva någon extra ansträngning. Eftersom slutljuddämparen kan ses från utsidan, spelar dess utseende en viktig roll. Förkromade slutljuddämpare ger bilen ett elegant utseende. Slutljuddämparen beror också kraft av bilen. Vid användning av lämplig slutljuddämpare kan fordonskraft ökas.

Korrosion orsakar slitage i slutljuddämparen, eftersom metallen utsätts för syror som produceras under bearbetning av avgaser. Förr eller senare slits slutljuddämparen ut, vilket leder till avbrott i arbetet och då ökas ljudnivån. Genom att knacka kontrollerar mekaniker slutljuddämparen. Att byta slutljuddämpare kan vara svårt, eftersom på grund av rost kan det vara svårt att skilja de olika delarna av varandra. Vid byte av slutljuddämpare bör alla skruvar, muttrar och packningar ersättas. Slutljuddämparen bör sättas fritt, stressfritt, med tillräckligt spelrum, annars kan det komma till nya defekter. Det är viktigt att din slutljuddämpare funkar som den ska eftersom det finns lag på hur höga bullernivåer ditt fordon får ge ifrån sig och eftersom slutljuddämparen är sista chansen att minimera ljudet som kommer ut ur ditt fordon så är det därför viktigt att den är i sitt allra bästa toppskick och inte gör allt för mycket väsen av sig. Detta fixar du genom att regelbundet kolla och testa din slutljuddämpare så att den funkar som den ska och håller nere ljudnivåerna till rimliga och lagliga nivåer så att säga.

Precis som alla andra delar i ditt fordon så slits allt med tid och användning och därför ska du alltid investera i högkvalitativa bildelar, även delar som slutljuddämpare, via oss eftersom vi har inte bara prisvärda delar utan vi bjuder också på frakten och vi skickar varorna mycket snabbt. Vi har ett stort utbud av fordonsdelar från alla möjliga märken och deras alla möjliga olika modeller. Kom därmed ihåg att alltid kontrollera och diagnostisera ditt fordon regelbundet efter slitage och skador som eventuellt kan uppstå i samband med långvariga påfrestningar från fysiska krafter, tryck, temperaturer, fuktighet, friktion, främmande objekt och så vidare.

Köp Central ljuddämpare (resonator) / främre ljuddämpare beställ billigt
Köp Förgreningsrör / grenat avgasrör beställ billigt
Köp Katalytisk omvandlare / katalysator beställ billigt
Köp Lambdasensor / lambdasond beställ billigt
Köp Turboladdare / laddningskompressor beställ billigt
Toppsäljare