bilreservdelar webbshop
  • Registrera dig  |  
  • Kontakta oss  |  
  • Villkor och bestämmelser  |  
Kundservice:
Auto-delar.se - Hotline und Support.
Måndag–fredag: 8.00–23.00, lördag: 8.00–18.00
Säker shopping till låga priser
Enormt utbud
Snabb leverans

Reservdelar enligt komponent Fjädrar

Reservdelar bil: Spiralfjädrar

hitta Fjädrar : välj din biltillverkare

En fjäder är en anordning som är avsedd att deformeras elastiskt. Fjädrar används främst till att anbringa kraft, uppta stötar eller lagra energi. I första approximation kan en fjäder mekaniskt beskrivas med Hookes lag, att kraften är proportionell mot förändringen enligt en fjäderkonstant. En vanlig skruvfjäder har den geometriska figuren helix. De olika faktorernas inbördes betydelse är olika stor, beroende på vilken effekt som är av intresse; exempelvis kupéns vibration (komfort, säkerhet), nyttolastens vibration (gods skadas under färd på lastbilsflak), vibration som orsakar utmattningsskador på fordonet eller manöveregenskaper.

Grovt sett kan man säga att mjuk fjädring ger komfort, medan bra väghållning förutsätter hård fjädring. Därför handlar utformning av fjädringssystem om att hitta bra kompromisser. Det är viktigt att systemet håller hjulet i kontakt med vägbanan så mycket som möjligt, eftersom alla krafter som verkar på fordonet gör det genom däckens kontaktyta. Fjädringen skyddar även själva fordonet, passagerarna samt nyttolasten från skador och slitage. Utformningen av främre och bakre fjädringen på en bil är i allmänhet inte likadan. Traditionella fjädrar och dämpare kallas passiv fjädring. De flesta vägfordon är avfjädrade på detta sätt. Vanliga typer av fjädrar är bladfjäder, torsionfjäder, spiralfjäder, gummibussning samt luftfjäder. Beroende på vad som skall fjädras i ditt fordon så används lämpligast fjäder efter dess fysiska egenskaper och effekterna det kan ha på just ditt fordon.

Precis som alla andra delar i ditt fordon så slits allt med tid och användning och därför ska du alltid investera i högkvalitativa bildelar, även delar som fjäder eller fjädrar, via oss eftersom vi har inte bara prisvärda delar utan vi bjuder också på frakten och vi skickar varorna mycket snabbt. Vi har ett stort utbud av fordonsdelar från alla möjliga märken och deras alla möjliga olika modeller. Kom därmed ihåg att alltid kontrollera och diagnostisera ditt fordon regelbundet efter slitage och skador som eventuellt kan uppstå i samband med långvariga påfrestningar från fysiska krafter, tryck, temperaturer, fuktighet, friktion, främmande objekt och så vidare.

Köp Dammskydd set beställ billigt
Köp Fjäderbenslager beställ billigt
Köp Stötdämpare beställ billigt
Toppsäljare